2009-12-31

Dålig teknikdag

Idag skulle jag se till att förrådet med värme lagrat i träflisor, dvs flis, skulle fyllas på.
Det krävs ganska många maskiner för att få till det hela. Tre traktorer, en flishugg, en skogsvagn med tillhörande kran en halv liter svett och en skruvdragare.
I vanliga fall inga större problem, men idag med termometern visandes -20 så blev det problem direkt: två av tre traktorer startade inte...
Den första tog det nog ett par timmar att få fart på. Den andra hade jag inte prylar nog för att få fart på utan fick åka till pappas garage och hämta starthjälp. Passade samtidigt på att fylla några dunkar med diesel, men till och med det ställde till problem eftersom automaten hade frusit ihop (och kvittoskrivaren som Roger har inne i själva macken trasslade papper).
Så istället för att vara mer eller mindre färdig vid lunch så hade jag bara lyckats få hem tre dunkar diesel. Innan mörkret föll så blev det ändå en skaplig hög med flis, men ännu bara på backen. I morgon är det inkörning i förråd som gäller.
Skotta taket, skruva plåtskruvar, lyfta plåtar, köra traktor 15 gånger * 500 meter utan att spilla allt för mycket flis, sopa rent, lägga tillbaka plåt, skruva tillbaka plåtskruvar och ställa tillbaka maskinerna. Lätt som en plätt - åtminstone i teorin, återstår att se om det blir så i verkligheten också...

//Bonden T Näslund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar