2009-04-11

Påskäggsjakt, värme och middag

Idag snidade Naemi till en skattjakt, eller snarare påskäggsjakt åt barnen. De fick leta ledtrådar som hon hade gömt lite var stans ute på gården, och Signe fick försöka läsa vad det stod (ja lite pedagogik mitt i allt socker, typ).

När de väl hittat äggen så fick de för en gångs skull frossa i godis, och det gjorde dom!
IMG_0162

Bättre väder har man knappt kunnat önska sig, och hela familjen har varit ute mer eller mindre hela dagen. Vissa (läs Tomas) har förvisso hållt till i vedboden dit solen aldrig når, men det var inte så dumt det heller. Det är ju skönt att se att högen med fördigklyven ved faktiskt ökar rätt så fort…

När solen stog som högst så blev det tydligen lite varmt om benen för både Anton och Signe, så de tog av sig byxorna. Men tydligen tyckte Anton att det var lite kallt nere i fothöjd, så kängorna fick vara på.
IMG_0167

På eftermiddagen var vi bjudna till Bomans (alltså mina föräldrar) på påskmiddag. Och trots allt frosseri tidigare så gick det faktiskt ner en hel del mat i de små magarna också.

Efter middagen var det dags för vissa att försöka får fart på övervintrad MC, vilket till slut lyckades (med hjälp av starthjälp till traktor och värmefläkt under motorn).
IMG_0169

Detta medans andra sprang av sig lite socker.
IMG_0171
IMG_0174

Ja just ja, inte att förglömma, de coolaste plåster som skådats! Farfar hade köpt specialplåster i fin plåtburk med så här fint motiv till Anton:
IMG_0175 
Signes är inte uppackade ännu, men de är enligt förpackningen gjorda av älvvingar om jag kommer ihåg rätt, och det kan ju inte vara fel (ja, förutom för älvorna dårå).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar